Set OC Kuning Berbunga

SALAM SEJAHTERA

Tidak semua koleksi yang saya kumpul semuanya lengkap. Ada kalanya sukar ya amat nak jumpa dan kalau ada pun sudah rosak lebih-lebih lagi set oc.



Antara koleksi lama yang saya dapat tetapi masih belum lengkap ialah set oc kuning berbunga. Apa namanya ye set ini saya belum tahu lagi. Cuba tengok kat blog CMG 14july09, ada N3 teko yang sama tapi lain bentuknya je.



Mula-mula tu saya dapat teko tinggi lampai. Agak lama juga baru jumpa 2biji cawan dan 3biji piring. Baru -baru ini saya jumpa pula pinggan bujur.

Mungkinkah satu masa nanti akan lengkap set ini. Alangkah seronok dan meriahnya kalau set ini dapat bersatu dengan set cawan yang masih bersembunyi tu.
Kalau rakan blogger ada lebih set ini boleh la kita berurus-urusan.
Terima kasih sudi singgah dan berkongsi cerita hobi kita.. Jumpa lagi.









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

19 comments:

~Yatt~ said...

salam kak aton..
cantik pulak nampak platter tu kan..saya cuma ada teko bentuk ala2 meakin gumuks tu untuk pattern motif nie..sama bentuknya cam CMG..
kolek lagi akak jangan tak kolek..biar cukup ahli keluarganya..hehe..

nor64 said...

slm k.aton , tu yg bestnya hunting sendiri..jumpe sikit2 mcm dah diatur kehidupan ni...

azlina said...

salam kak ton...
salam kak kak ton kat tg karang kat mana nanti ina blk rmh mak kat kuala selangor blh sgh rmh kak ton...rjn kak ton kumpul brg2 lama kak ton duk p hunting kat mana..

kak aton said...

salam yatt.
Harap lepas masuk dalam blog ni cepat la jumpa ngan familynya..lama dah tunggu,

kak aton said...

Salam nor.
dulu akak tak de kawan nak share hobi ni tapi sekarang seronok nak g hunting lg sebab ada kawan2 nak layan.he he.

kak aton said...

Salam ina.
Jemput la singgah tapi rumah akak kat ceruk kampung. Nanti akak masuk e-mail ina ye

Mat Gebu said...

salam kak aton....ha ah leer, sama pattern dgn teko gemuk montok saya tu....nanti kalau dapat saya bagi tau akak ek, kot2 nak bater dgn benda lain ke...hehehe...

Nannie said...

salam kak aton , cantik OC corak ni saya tak pernah tengok hehehe biasa la kan saya ni budak baru belajar hehehe

kak aton said...

Salam cik mat.
Wah seronok dapat kawan yang sealiran jiwa ni.. Saya doakan ada rezeki cik mat ada lah rezeki saya.ha.ha ha

kak aton said...

Salam Nannie.
Koleksi nannie pun mengancam akak juga, akak pun tumpang tenung sampai berpinau mata

Eyra Rizal~The Makeup Artist said...

heyYy!! ade k'kosongan kelas makeup di KL 7/11 & S'RMBN 15/11. cpt2 reg! 0162128740. bwk kwn dpn komisyen!!

http://www.eyrarizal.com

nurazzah8 said...

Salam Kak Aton...kak duk Tanjung Karang ya...? wahhh...teringin nak berkunjung ke sana...

sila lawati blog baru saya...saya pun baru berkecimpung dalam arena nih...hehehe teruk dah kena virus antik nih..!!!

inna said...

salam kak aton.....sukanya tengok gambar kak aton dengan kak rose...dah macam adik beradik..

kak aton said...

Salam azzah..ye akak ddk kat tg karang dekat sawah padi sekarang tengah musim menuai.. Jemput lah datang kalau sudi..

kak aton said...

Salam Inna.
Ye la..adik beradik sepusat sepusing...Baru perasan badan akak dah naik berkilo..tak pe kita bukan artis.he he

Mat Gebu said...

salam kak...saya dah pos brg tu tadi...maaf semalam tak sempat sebab kena ke negeri 9, melawat sedara sakit..

kakyon said...

salam aton..akak ada yg kaler hijau..tapi tinggal mangkok bubur dan piring aje..
yelah ton..sejak rajin ngadap pc ni..badan naik berkilo..hehe..

lia cantiq collections said...

aduh.. pedih mata ni tengok set cantik2 kat sini..uwaaa

norlailaahmed said...

Salam kak aton, saya ada set ni nak letgo...akak nak ke? tapi saya tak ingat ape yang ada...nanti boleh check kalau akak nak...email saya puteri_leyla@yahoo.com...tk