Projek jahitan 2010

Salam sejahtera dan selamat bertemu kembali..
Saya sangat meminati seni jahitan tetapi tuntutan masa membuatkan banyak projek saya tergendala. Untuk tahun 2010 dan insyallah ketahun seterusnya saya ingin membuat dan menyiapkan beberapa projek secara serentak. Saya harap kali ini semua
nya akan saya gunakan sendiri..dulu mata duitan sikit bila orang nak beli sibuk pula nak jual.
Selain sulaman mesin, projek yang akan saya
siapkan ialah smocking, hexagon dan patchwork.
Smocking ialah kemahiran saya yang terbaru dan masih dalam proses belajar lagi. Kononnya nak buat tuk cucu..tu yang sibuk nak belajar lagi. Selalu tenguk smocking dari blog nannie juga
Sementara patchwork agak sudah lama saya tinggalkan dan kini minat semula bila selalu melihat diblog yang berkaitan.
Saya daftar nama untuk kutu bom quilt, satu projek yang dianjurkan dari blog my sewing room. Alhamdulillah masih mendapat tempat. Semoga dengan cara ini saya lebih rajin menyiapkan mengikut waktu dan dapat belajar dari mereka yang sangat mahir.
Ini antara yang saya pernah buat.





Peralatan dan antara kain yang sedia untuk projek kut
u bom quilts.


Smocking dan hexy yang seiring dengan patchwork(bom quilts)

Harap la saya tak jemu..
Setakat ini dulu jumpa lagi..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 comments:

mama alicianorman said...

salam kak aton...selamat datang kedunia jahitan siber..heheh..tq sebab sudi join BOM anjuran saya..dan saya berharap takada aral melintang bagi kita semua yg dok main kutu ni...semoga semuanya berjalan dengan lancar....amin. Ok tak sabar nak tengok semua hasil dari kawan2 kita semua..jangan lupa update bila dah siap setiap block setiap bulan ye...

My Rayyan said...

aaaaaaa pengsan k.aton dah siap 1st BOM.
sungguh chanteek BOM itu.

Mama Vogue said...

Salam kak aton

Saya pun suka seni jahitan dan sgt minat. Saya pernah buat jahit tampal bentuk bulan baju bulat2 tuh dan cerut di tengahnya. Semoga projek BOM akak tuh berjaya. projek apa tu ya?

kak aton said...

salam mama alicianorman.
harap mendapat tunjuk ajar dan akk sangat gembira dpt turut serta projek BOM.

kak aton said...

to my rayyan
Salam kenal..Yang dah siap tu bukan utk projek BOM..itu koleksi sendiri.terima kasih.

kak aton said...

salam mama vogue.
Selamat berkenalan..seni jahitan sangat luas..asal ada minat dan kesungguhan mesti jadi.Insyallah