Set Kaca

Salam sejahtera.
Hari minggu mesti ramai rakan-rakan melayan hobi mencari barang antik. Semoga barbaloi usaha rakan-rakan hari ini.
Set kaca yang saya nak share kali ini baru je saya kumpul..itu pun selalu tenguk kat blog rakan ada buat n3 kaca. Saya pun mulalah int
ai kat stor rumah dan kat kedai apek. Dulu-dulu set kaca memang popular jadi macam-macam bentuk yang boleh kita jumpa dan sangat nostalgia
Ini antara koleksi yang saya kumpul.


Ada juga koleksi dari pemberian rakan antik.

Set ini pemberian Nor64..terimakasih nor.

Set air mata ni pemberian dari nannie..terimakasih nannie

Beberapa set diatas sudah pun dipinang dan sudah diterima tuan barunya.
Setakat ini jumpa lagi terima kasih sudi singgah..bye

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 comments:

nor64 said...

slm kak aton..wah cantik2nya set kaca lama kak ni..Ni saya datang nak meminang set warna coklat2 tu..berapa kak hantarannya. Tak dapat coklat kat atas tu, coklat kat bawah tu pun ok..ngidam lama dah yg warna ni

nor64 said...

kak aton, coklat kat bawah tu lebih nostalgia bagi sya..dah ada yg punya ke kak..

inna said...

salam kak aton.....koleksi yang akak ada tu semua cantik-cantik.....saya pun suka bekas kaca lutsinar ni..

ezany said...

wow....lawa la set2 kaca kak ni....huhu...
yg pic paling atas skali tu, yg mgkuk tutup coklat tu sy ada cmtu..tp kaler hijau

~Yatt~ said...

salam kak aton..
cantik2 bekas2/mangkuk2 lama nie kan akak..saya start kolek sebab selalu tgk kat lemari tok kat kampung..hehehe..ikut hati setiap pesen nak kolek..cuma ruang yg tak mengizinkan..suka sangat dengan bekas kuih petak akak tu..thanks byk2 sebab sudi jual kat saya.. ;)