Barang lama lagi

Salam sejahtera..
Semasa dapur rumah saya dibaik pulih saya mengambil peluang untuk mengemas dan membersihkan seluruh rumah.. Ini ber,makna saya akan selongkar membuang dan menyimpan semula.. Masyallah banyaknya barang dan sampah kat rumah ni.. 
Dari satu laci ke satu laci..almari ke almari.. bilik ke bilik dan stor penyimpanan barang dapur..semuanya perlu di bersihkan..Sambil membersih saya pun melupuskan mana yang patut dengan cara membakar..
Ini ialah almari stor yang ada di dalam rumah dapur..luas dan bertingkat untuk menyimpan barang-barang..
Memang banyak barang lama ada tersimpan kat sini..
Jom kita tenguk..

 Ini la almari stor 2tingkat bawah dan 3tingkat atas

 pinggan lama berbagai bunga

 pemukul telor

 acuan kuih satu(putu)

 acuan bahulu tembaga

 acuan kuih ros

 dulang nasi ambeng

 acuan kuih sepit


alat membuat kerepek pisang

Ini lah antara barang lama lagi berharga yang terdapat dalam almari stor.. sekarang semuanya saya dah bersihkan dan simpan kemas dalam almari ini.
Jumpa lagi dan terima kasih sudi singgah..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

kak yon said...

salam ton..
banyaknya barang lama.sikit masa lagi..nilainya tinggi..

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI