Set bunga kangkung




Salam sejahtera dan selamat menjalani ibadah puasa kepada yang sudi singgah.

Antara hobi saya sejak 5-6tahun yang lalu ialah mengumpul set cawan, teko dan pinggan lama. Saya mula meminati setelah melihat di dalam beberapa buah majalah, alangkah cantiknya bila koleksi lama ini di susun atur. Sebelum itu saya malas nak memandang pun pada hal koleksi itu banyak di almari dapur.

Semakin lama koleksi saya bertambah hasil dari carian di kedai2 lama, kedai barangan terpakai, rumah saudara, jiran dan kawan2.

Setelah saya sedikit pandai melayari internet barulah tahu rupa2nya saya tidak bersendirian. Ramai rakan2 di alam maya sama2 mengumpul khazanah yang sangat bernilai ini.Tidak ketinggalan saya juga membeli secara on-line dari rakan blog untuk menambah koleksi.

Untuk kali ini saya ingin berkongsi dengan rakan2 antara koleksi yang saya miliki-set bunga kangkung.
Set bunga kangkung paling terkenal dan rasan
ya wajib ada pada semua yang meminati koleksi lama ini


.

Walaupun sudah selalu set bunga kangkung ini ada di blog tapi saya tidak pernah jemu untuk melihat dan menghayatinya.
Gitu lah kalau dah minat...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

aj said...

salam akk aton..waa manyak nyer teko2 kkg...x de ke nk let go seketui..hehehe..yg kecik tu pun jadik le...

kak aton said...

Hai aj..Tu je yang ado..Nanti2 la ye kalau nak let go pun..

Mat Gebu said...

SALAM KAK ATON..PSSTT KAK, TEKO KANGKUNG KECIK YG CUTTING BODY ALA2 SALOMA TU JUAL SEKETUI KAT SAYA.....

kak aton said...

Salam Cik mat..untuk berlaku adil biarlah saya simpan ye. Ramai yang berkenan kat sikenit tu.